Orthopedisch hondenkussen

Deze  orthopedisch hondenkussen zijn gemaakt van kwaliteit memory schuim foam. Dit  hondenkussen is een ideale ligplaats voor uw hond. Dit kussen zorgt ervoor dat de druk wordt verminderd op zowel de gewrichten als de rug van de hond. Deze vormen goed mee met de hond zodat er geen drukpunten ontstaan, waardoor de hond stijver wordt dan noodzakelijk is. Dit kussen is  geschikt voor o.a. seniorenhonden en honden met gewrichtsproblemen. Uw hond ligt niet hard en koud op de vloer. ook is het opstaan veel makkelijker.

Waar bestaat het kussen uit.

In dit kussen zit memory foam dit is een traagschuim het is een high-tech materiaal dat zich aanpast aan de eigenschappen van het lichaam. Het zorgt voor een optimale drukontlasting van de wervelkolom en de gewrichten van de hond. Traagschuim komt altijd weer terug in z’n oorspronkelijke vorm.

Waarom een orthopedisch hondenkussen?

  • Een orthopedisch hondenkussen is ideaal om gewrichtsproblemen bij honden te voorkomen, als ook voor honden met gewrichtsproblemen. Werkt verzachtend bij bijvoorbeeld artrose, heupdysplasie (HD) en elleboogdysplasie (ED). .
  • Wanneer uw hond moeite heeft om van haar kussen op te staan als ze lang heeft gelegen.  Dit kussen  maakt het makkelijker  om in de benen te komen.
  • Als uw hond alleen nog op zijn buik en met zijn poten onder zich ligt, is dit kussen de oplossing.
  • De meeste honden liggen prima op een memory foam kussen.
  • Wanneer uw hond slechte heupen heeft kan dit kussen een uitkomst zijn.